Longfysiotherapie (COPD) – Fysio-Fit locatie Wieringerwaard, Wieringen en Anna Paulowna – Wieringerwaard
Molenweg 21A 1766HM Wieringerwaard Tel:0224-221918

Welkom bij Fysio-Fit

Uw fysiotherapeut in Wieringerwaard, op Wieringen , in Anna Paulowna en in Breezand. Fysiotherapie, Oncologie,- en oedeemfysiotherapie, COPD, Dry Needling, Parkinsonnet en sportfysiotherapie. Bij lichamelijke klachten, zoals rug,- en nekpijn, pijnlijke gewrichten of revalideren na een sportongeval en/of operatie, kunt u bij Fysio-Fit Wieringerwaard, Fysio-Fit Wieringen, Fysio-Fit Anna Paulowna en Fysio-Fit Breezand terecht. Wij zijn een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten die ervoor zorgt dat u weer snel herstelt. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden. Bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

Longfysiotherapie (COPD)

COPD is en longziekte, waarbij de longen beschadigd zijn
Als u bij ons komt als de diagnose COPD is gesteld kunt u bij ons terecht voor longrevalidatie onder begeleiding  van een gespecialiseerd fysiotherapeut met de juiste scholing.
Wanneer u bij ons komt dan start de behandeling altijd met een gesprek en onderzoek zodoende een goed beeld van u te vormen en zo kunnen we het juiste behandelplan op u af te kunnen stellen.
U vertelt over uw klachten, de relevante voorgeschiedenis, uw beperkingen, u ADL , medicatie en belangrijkste uw hulpvraag. Wat wilt u bereiken en hoe gaan we dat bereiken. Dit zullen we samen opstellen en zo nodig bijstellen.

Na het gesprek zal de fysiotherapeut onderzoek doen door middel van lichamelijk onderzoeken fysieke testen(waaronder bijvoorbeeld een 6 minuten wandel test, 6MWT)
Uit dit onderzoek komen belangrijke punten die betrekking hebben op ademhaling, houding, mobiliteit, uithoudingsvermogen, zuurstof gehalte /gebruik, hartslag etc.

 Na dit onderzoek zal de fysiotherapeut met u een behandelplan opstellen.

 Als u bij ons komt voor de longrevalidatie dan zal u in Wieringerwaard op de dinsdag om 11.30 uur en op de donderdag om 10.00 uur en in Hippolytushoef op de dinsdag om 12.00 uur en vrijdag om 13.00 uur in een groep komen trainen.

Wat doet u bij ons, wat doet de fysiotherapeut

 1. Ademhalingstechnieken
  2. Oefentherapie
  3.       Advies en informeren over belasting – belastbaarheid
  4.       Fysieke testen als evaluatie
  5.       Advies over welke voeding
  6.       Leefstijl
  7.       Oefeningen tbv sputum, ademhalingscontrole etc.

Voorbeelden van doelen tijdens revalidatie:

 1. Energie verbetering
  2.       Conditieverbetering
  3.       Ademhaling controle in rust en inspanning
  4.       Leefstijl verbetering
  5.       Grenzen leren kennen
  6.       Beinvloeden van bewegen in ADL en thuissituatie
  7.       Gestopt met roken
  8.       Oef o.a. met hoesten zodoende altijd