Parkinson – Fysio-Fit locatie Wieringerwaard, Wieringen en Anna Paulowna – Wieringerwaard
Molenweg 21A 1766HM Wieringerwaard Tel:0224-221918

Welkom bij Fysio-Fit

Uw fysiotherapeut in Wieringerwaard, op Wieringen , in Anna Paulowna en in Breezand. Fysiotherapie, Oncologie,- en oedeemfysiotherapie, COPD, Dry Needling, Parkinsonnet en sportfysiotherapie. Bij lichamelijke klachten, zoals rug,- en nekpijn, pijnlijke gewrichten of revalideren na een sportongeval en/of operatie, kunt u bij Fysio-Fit Wieringerwaard, Fysio-Fit Wieringen, Fysio-Fit Anna Paulowna en Fysio-Fit Breezand terecht. Wij zijn een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten die ervoor zorgt dat u weer snel herstelt. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden. Bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

Parkinson

Wat is Parkinson:

Dagelijks zetten diverse onderzoekers zich in om de oorzaak van de ziekte van Parkinson te achterhalen. Eén concreet antwoord is er nog niet. Het lijkt erop dat meerdere oorzaken samen verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van parkinson.

Cellen in de zwarte kernen in de hersenen sterven af

Wat we wel weten is dat een tekort aan de stof dopamine in de hersenen een groot deel van de problemen en symptomen van parkinson veroorzaakt.

Dit tekort ontstaat door het afsterven van dopamineproducerende zenuwcellen in een specifiek gebied van de hersenen: de zwarte kernen (substantia nigra).

Waarom de hersencellen in de zwarte kernen afsterven? Dat is nog niet precies bekend. Mogelijk spelen hierbij achteruitgang van de werking van de hersenen met toenemende leeftijd, een stoornis in de eiwitstofwisseling en omgevingsfactoren zoals aanraking met giftige stoffen een rol.

Behandeling:

Wanneer u kiest voor een bij ParkinsonNet aangesloten zorgverlener, bent u in goede en gespecialiseerde handen. Aangesloten ParkinsonNetzorgverleners bieden:

  • Expertise door een meerdaagse basisscholing, nascholing en het jaarlijkse congres
  • Uitgebreide, gedegen ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson
  • Samenwerking met collega-zorgverleners uit diverse disciplines
  • Direct toegang tot de parkinsonexperts binnen het ParkinsonNetcoördinatiecentrum
  • Kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg en onderzoek

De resultaten mogen er zijn. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen onder behandeling van een ParkinsonNetzorgverlener:

  • Minder heupbreuken hebben
  • Minder behandelingen nodig hebben
  • Meer effectiviteit van de behandeling ervaren

Bron: Parkinsonnet