Molenweg 21a 1766HM Wieringerwaard Tel:0223-202040

Welkom bij Fysio-Fit

Uw fysiotherapeut in Wieringerwaard, Anna Paulowna, Breezand en op Wieringen. Vanaf 19 augustus 2024 ook in Wieringerwerf. Fysiotherapie, Oncologie,- en oedeemfysiotherapie, COPD, Dry Needling, Parkinsonnet en sportfysiotherapie. Voor het maken van een echo met professionele apparatuur kunt u bellen voor een afspraak. Bij lichamelijke klachten, zoals rug,- en nekpijn, pijnlijke gewrichten of revalideren na een sportongeval en/of operatie, kunt u bij Fysio-Fit in Hollands Kroon op diverse locaties terecht. Wij zijn een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten die ervoor zorgt dat u weer snel herstelt. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

Sportmassage

Sporten is in Nederland zeer populair. Steeds vaker gaan we grotere sportieve uitdagingen aan. Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. De sportmasseur helpt je daarbij! De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. Een sportmassage is een goed middel om spieren te stimuleren voor een prestatie en sneller te laten herstellen na een inspanning en als hulp ter voorbereiding op een volgende prestatie, zoals het lopen van een marathon.

Wat doet een sportmasseur?

Masseren

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen en bandageren

De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Ultrageluid pijnbehandeling bij chronische en acute pijn

Ultrageluid wordt toegepast voor de behandeling van chronische en acute pijn, zoals gewrichtspijn, spierpijn en botpijn. Bovendien verbetert ultrageluid de doorbloeding en het herstel na sportblessures. In de regel duurt een behandeling 10 minuten.
Onder ultrageluid verstaat men geluid, waarvan de frequentie zo hoog is, dat het voor de mens niet hoorbaar is. ultrageluid kent talrijke toepassingen, zowel industrieel als medisch.
Ultrageluidgolven bevorderen de bloedcirculatie en lokale stofwisseling. Daardoor herstelt weefsel sneller en wordt vocht (oedeem) sneller afgevoerd en gereduceerd. Ultrageluid wordt toegepast om druk en pijn te doen afnemen, heling te versnellen en onstekingen te remmen.

Elektrotherapie

Elektrotherapie penetreert  dieper in het lichaam dan TENS en heeft z’n werking op weefselniveau. Mede daarom wordt elektrotherapie ook veel gebruikt bij gewrichtsklachten. Dankzij de grondfrequentie van 4000Hz. passeert de stroom gemakkelijk de huidweerstand, dringt dieper door in het lichaam en voelt comfortabeler aan. Er wordt gebruik gemaakt van 2 middenferquente golfvormen. Op het kruispunt van de 2 golfvormen heeft de stroom zijn therapeutische werking. Naast de behandeling van pijn, wordt elektrotherapie veel toegepast om zwellingen te reduceren. Hoe sneller de zwelling afneemt, hoe sneller de doorbloeding kan zorgen voor de afvoer van reststoffen en herstel van de effecten van elektrotherapie zijn pijndemping, circulatiebevordering, oedeemresorptie en activerende en sederende (kalmerende) effecten.

Informeren en adviseren

Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stelt een sportmasseur een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten. Bij klachten kan een sportmasseur het advies geven om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken.
Tenslotte kan een sportmasseur zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt er eerst een intake plaats en wordt een beroepsspecifiek onderzoek uitgevoerd. Daarna wordt door de sportmasseur een stappenplan en plan van aanpak opgesteld. Als jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag. Als bij u bezoek blijkt dat de behandeling die u nodig heeft niet binnen de competenties van de sportmasseur ligt is er een korte lijn naar een fysiotherapeut, gespecialiseerd voor uw klacht. Een afspraak kan dan direct gemaakt worden.

Sportmassage bieden wij ook aan als een eventueel vervolg op uw fysiotherapiebehandelingen. Op het moment dat fysiotherapie niet langer medisch noodzakelijk is maar een ontspannende of stimulerende massage wel wenselijk is, bieden wij u de mogelijkheid om een afspraak te maken met onze sportmasseur. Indien u via één van onze fysiotherapeuten een afspraak maakt zullen zij, alleen na uw toestemming, uw gegevens aan de sportmasseur doorgegeven worden. Hierdoor kan de masseur zich optimaal voorbereiden.

Onze sportmasseurs zijn vanzelfsprekend gecertificeerd en opgeleid volgens de richtlijnen van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Tevens gediplomeerd bij de Organisatie voor Sport en Premedische Zorg afgegeven door Bureau voor Preventie in de sport en gezondheidszorg, het NGS of het N.E.S.M.

Het tarief voor massage bedraagt € 27,50 per half uur. Bij uw eerste afspraak zal een intake plaatsvinden.  Hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Aangezien de diensten van de sportmasseur niet door de ziektekostenverzekeraars worden vergoed, wordt u gevraagd contant of middels pin te betalen.