Therapeutisch elastische kousen – Fysio-Fit locatie Wieringerwaard, Wieringen en Anna Paulowna – Wieringerwaard
Molenweg 21A 1766HM Wieringerwaard Tel:0224-221918

Welkom bij Fysio-Fit

Uw fysiotherapeut in Wieringerwaard, op Wieringen , in Anna Paulowna en in Breezand. Fysiotherapie, Oncologie,- en oedeemfysiotherapie, COPD, Dry Needling, Parkinsonnet en sportfysiotherapie. Bij lichamelijke klachten, zoals rug,- en nekpijn, pijnlijke gewrichten of revalideren na een sportongeval en/of operatie, kunt u bij Fysio-Fit Wieringerwaard, Fysio-Fit Wieringen, Fysio-Fit Anna Paulowna en Fysio-Fit Breezand terecht. Wij zijn een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten die ervoor zorgt dat u weer snel herstelt. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden. Bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

Therapeutisch elastische kousen

Behandelen en voorkomen van veneus en lymfatisch oedeem

Veel mensen lijden aan opgezette, dikke en vermoeide benen of armen als gevolg van spataderen, trombose, een zwangerschap of hart- en vaatproblemen. Ook na een operatie, bestraling, infectie of een ongeval kunnen deze klachten optreden. Dit leidt in veel gevallen tot veneus of lymfatisch oedeem: een abnormale ophoping van vocht in de ledematen. Ik als Fysio Tek oedeemfysiotherapeut kan deze klachten onder andere behandelen met therapeutisch elastische kousen.

De werking

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Dit wordt vaak compressietherapie genoemd. Door het uitoefenen van een gecontroleerde druk wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op deze manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden.

De Behandeling

Ik ben aangesloten bij Fysio Tek en ben gespecialiseerd oedeem en oncologie fysiotherapeute. De behandeling van het oedeem kan worden gestabiliseerd door het aanmeten van compressiekousen.

Vergoeding door de zorgverzekeraars

Bij aanschaf van het eerste (paar) kousen, worden meestal een tweede paar verstrekt, dit in verband met het wassen en het garanderen van de gewenste werking. De meeste verzekeringen vergoeden twee (paar) kousen, gelijktijding verstrekt, per 12 maanden.

Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor het laten aanmeten van uw therapeutisch elastische kousen.

Telefoon: 0224-221918