Oncologie – Fysio-Fit locatie Wieringerwaard, Wieringen en Anna Paulowna – Wieringerwaard
Molenweg 21A 1766HM Wieringerwaard Tel:0224-221918

Welkom bij Fysio-Fit

Uw fysiotherapeut in Wieringerwaard, op Wieringen , in Anna Paulowna en in Breezand. Fysiotherapie, Oncologie,- en oedeemfysiotherapie, COPD, Dry Needling, Parkinsonnet en sportfysiotherapie. Bij lichamelijke klachten, zoals rug,- en nekpijn, pijnlijke gewrichten of revalideren na een sportongeval en/of operatie, kunt u bij Fysio-Fit Wieringerwaard, Fysio-Fit Wieringen, Fysio-Fit Anna Paulowna en Fysio-Fit Breezand terecht. Wij zijn een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten die ervoor zorgt dat u weer snel herstelt. Wat vindt u verder op onze site? Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden. Bent u nog niet uitgelezen over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl, dan verwijzen onze links u door naar andere interessante sites.

Oncologie

Oncologie fysiotherapie

Per jaar krijgen ongeveer 100.000 mensen te horen dat ze kanker hebben.
Het aantal mensen dat leeft met kanker is nog veel hoger. Er zijn verschillende behandelingen: operatie, bestraling, chemotherapie,
immunotherapie of hormoontherapie. Of een combinatie hiervan. Oncologische revalidatie helpt klachten zoals vermoeidheid, pijn, stress, depressie of angst te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Naast de fysieke klachten die kunnen optreden tijdens het doormaken van de ziekte kanker spelen ook psychische en sociale factoren een rol. De oncologiefysiotherapeut maakt deze factoren bespreekbaar, biedt een luisterend oor en coacht de mensen op dit vlak.

We bewegen individueel of in een groep. Hierbij versterken we de spieren, verbeteren de conditie, kwaliteit van de slaap en energie.

Deskundigheid:
Wij hebben specifieke deskundigheid van onze gediplomeerde oncologie fysiotherapeuten en hebben hierdoor ervaring met begeleiding van mensen voor, tijdens of na een behandeling van kanker in alle fasen.

Curatieve fase:
In deze fase is alles gericht op het bestrijden van de kanker, door bijvoorbeeld een operatie, bestraling en/of chemotherapie. In de curatieve fase liggen de doelen op beperken van conditieverlies en vermoeidheid.
Herstelfase:
Bij de herstelfase gaat het om herwinnen van beweeglijkheid, controle over activiteiten van het dagelijkse leven en de kwaliteit van leven.
Palliatieve fase:
De kwaliteit van leven en de wens van de patiënt staat in deze fase centraal, wanneer de patiënt te horen heeft gekregen dat de behandeling niet meer gericht is op genezing.
Terminale fase
In deze fase staat het comfort van de patiënt centraal.

Hoe verloopt je aanmelding?

Natuurlijk beginnen we niet zomaar. Allereerst krijg je een intakegesprek met onze oncologiefysiotherapeut. Je kunt hier je verhaal vertellen, en er worden kracht- en conditietesten gedaan. Hierna wordt de training gestart, individueel en/of in een oefengroep . Wil je hierover meer informatie?
Bel dan met 0223-202030 of mail naar info@fysiofit-annapaulowna.nl